Kamiel Costermans

Krachttraining

Opleidingen

2025 -


2024 - 


2022 - 


2019 - 


Sports Nutrition, Internationaal Olympisch Comité

Advanced Sports Nutrition, Barça Innovation Hub

Navorming Voeding bij sport, Artesis Plantijn Hogeschool, Antwerpen

Professionele bachelor in de voedings- en dieetkunde, Thomas More, Geel


Erkend diëtist en sportdiëtist

Mijn passie is sport, zelf ben ik diëtist geworden via mijn interesse voor krachttraining en de voeding die daarbij komt kijken. Zelf ervaarde ik dat er vaak tegenstrijdige en niet altijd wetenschappelijk ondersteunde informatie gegeven wordt.

Daarom leg ik nu zelf de nadruk op wetenschappelijk onderbouwd én persoonlijk voedingsadvies. 


Ik heb een bachelor in de voeding- en dieetkunde.

Om mezelf verder te specialiseren in sportvoeding heb ik een navorming Voeding bij sport aan AP Hogeschool Antwerpen en een bijkomende opleiding Advanced Sports Nutrition aan Barça Innovation Hub gevolgd en met succes afgerond. Daarnaast ben ik begin 2024 gestart aan de 2-jarige zeer gewaarde opleiding Sports Nutrition van het Internationaal Olympisch Comité.


Ondertussen heb ik specifieke expertise verworven in sportvoeding bij duursporten, krachtsporten en teamsporten. Dit zowel bij recreatieve en competitieve sporters uit verschillende sportdiscipline's (wielrennen, krachttraining, marathon, ultraloop, volleybal, roeien, voetbal enz).


U kan bij mij terecht in de multidisciplinaire sportpraktijk T3ACK waar ik samen werk met sportartsen, sportcoaches en kinesitherapeuten. Meer informatie kan je op de website van T3ACK terugvinden.

Hiernaast ben ik ook nog werkzaam voor het Universitairsportcentrum KU Leuven (Univ-Fit)


T3ACK